You are currently viewing Ministrul Finanțelor confirmă: „Pensiile românilor nu vor fi indexate cu rata inflației. România este obligată să reducă deficitul”

Ministrul Finanțelor confirmă: „Pensiile românilor nu vor fi indexate cu rata inflației. România este obligată să reducă deficitul”

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 17, 2022
  • Post category:ȘTIRI

O nouă lovitură pentru români. Ministrul Finanțelor confirmă că nu sunt bani la buget pentru indexarea pensiilor cu rata inflației.

Românii au dreptul, prin lege, să fie ajutați în faţa erodării puterii de cumpărare. Guvernanții au licitat pe procentul de pensii, iar românii au rămas cu ochii în soare. Este noiembrie, iar coaliția de guvernare nu știe cu cât vor crește pensiile de anul viitor.

După ce au majorat salariile primarilor și a altor zeci de bugetari din guvern, Ministrul Finanțelor vine în fața românilor și le spune că nu mai sunt bani și pentru ei.

Iată ce a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu: „România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv şi este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii.”

Ceea ce ne spune ministrul este că SUNT bani pentru primari, consilieri, aparatul bugetar al guvernului, parlamentari și secretari de stat, dar NU SUNT pentru cei cu pensii sub 1000 de lei.

Distribuiți articolul!