ȘTIRI

Mircea Geoană: „Încurajăm România să cumpere tancuri americane Abrams”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că decizia României de a cumpăra tancuri Abrams este una pe care Alianţa Nord-Atlantică o respectă şi o încurajează.

Iată ce a spus acesta: „România în particular şi multe alte ţări NATO din Europa, nu doar din regiunea noastră, dar şi din Europa, au fost decenii lungi de subinvestiţie în Apărare ceea ce numim în jargon internaţional colectarea dividendelor păcii pentru că după terminarea Războiului Rece riscurile de securitate în Europa păreau să fie minime sau total absente. Şi atunci într-o logică de vase comunicante riscuri de securitate mai mici, cheltuieli de apărare mai mici”

El a adăugat că acum când realizăm că războiul este posibil în Europa este momentul să reinvestim în apărare şi securitate naţională.

El a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică are un rol de ordonare a investiţiilor în apărare.

El a adăugat că NATO respectă şi încurajează decizia României de a cumpăra tancuri Abrams.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.