GAZETARII

Ne așteaptă o iarnă grea. Românii riscă să rămână fără căldură și curent electric

Ne așteaptă o iarnă grea. Specialiștii avertizează: mulți români riscă să rămână fără căldură și curent electric. Potrivit informațiilor, riscul de sărăcie energetică este de 80%, un procent uriaș. Cei mai mulți au început deja să stingă becurile în casă, iar ANRE anunță că populația a redus cu 5 procente consumul de energie, în primele luni ale anului. 

Marea majoritate a românilor trăiesc în risc de sărăcie energetică, după ce, în ultimul an, prețurile gazelor au crescut cu 89 la sută, iar prețurile la energia electrică s-au majorat cu 17 la sută. Analiștii economici spun că statul trebuie să intervină rapid prin creșterea veniturilor populației sau să reducă prețurile.

„80% din populație intră în sărăcie energetică. Deci, în condițiile astea sunt două lucruri de făcut, fie te duci la populație și subvenționezi prețul energiei, fie mergi la energie și scazi prețul energiei la nivelul la care să nu afecteze companiile”, spune Ion Purică, analist economic,

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.