ȘTIRI

Nicolae Ciucă spune că România are nevoie de o lege care să pregătească populaţia pentru război

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă susţine că românii nu trebuie să se sperie, dar legea care pregăteşte populaţia pentru război trebuie să fie ”primenită”. Afirmaţia vine în contextul în care şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, a afirmat că se doreşte introducerea unui serviciu militar voluntar, care vizează tinerii între 18 şi 35 de ani.

Şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, este de părere că stagiul militar voluntar este o opţiune pentru românii care-şi doresc să facă armată.

Iată ce a spus acesta: „România are nevoie de tot ceea ce este necesar pentru a fi în măsură să se apere. De aceea, deciziile luate pentru un buget de 2,5% din PIB pentru Apărare au fost necesare, poate e nevoie de mai mult decât atât. Au fost ani de zile în care instituţia Armatei a fost undeva uitată în ceea ce priveşte alocările bugetare”

Preşedintele Senatului a fost avertizat că unii români ar putea intra în panică atunci când aud despre o lege care pregăteşte populaţia pentru război.

„Nu trebuie să vă speriaţi. Şeful Apărării va trebui să detalieze un pic, nu a fost foarte bine înţeles. Eu am înţeles exact ce a vrut să spună pentru că a fost vorba de o lege de pregătire a teritoriului şi a populaţiei pentru apărare, care există deja, dar e vorba de una care să fie primenită şi adaptată la contextul şi la condiţiile actuale”

De asemenea, generalul Gheorghiţă Vlad, consideră că Federaţia Rusă nu se va opri şi, dacă va câştiga în Ucraina, atunci principala ţintă va fi Republica Moldova.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.