ȘTIRI

Nicușor Dan dă vina pe războiul din Ucraina pentru lipsa apei calde din Capitală

Nicușor Dan a dat vina și pe războiul din Ucraina, „care a afectat piaţa de conducte”, întârziind astfel începerea lucărilor la sistemul de termoficare.

El a acuzat că multe blocuri din Capitală nu au apă caldă deoarece problema s-a acutizat după „o inacţiune 30 de ani”, iar acum municipalitatea are patru şantiere deschise de câte 10 kilometri de rețea de termoficare, în timp ce Termoenergetica lucrează pe „bucăţi mai mici de câte 100 de metri, 50 de metri, 150 de metri şi acum, fiind vară, îşi permit chiar anunţând în prealabil ca pe anumite tronsoane să închidă 10-15 zile”.

Potrivit lui Nicușor Dan, la acest moment Termoenergetica derulează o procedură de achiziţie a unei centrale provizorii la Titan, care să suplimenteze producţia.

Primarul Capitalei a estimat că în iarna următoare situaţia va fi mai bună din punct de vedere al termoficării.

„Funcţionăm cu nişte centrale din anii ’60 şi atunci acestea au nevoie de revizii şi în momentul în care opreşti o centrală este afectat un întreg cartier deservit de acea centrală şi reţeaua care nu permite să dai presiune dintr-o centrală îndepărtată (…) Astea sunt problemele lunilor de vară”, a adăugat edilul general al Capitale.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.