ȘTIRI

Noi bombardamente la Zaporojie: Rușii acuză trupele ucrainene

Autorităţile proruse instalate în zonele ocupate ale Ucrainei au acuzat din nou marţi trupele ucrainene că bombardează teritoriul centralei nucleare Zaporojie înainte de planificata vizită a unei delegaţii a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), agenţie sub egida ONU, informează Reuters, potrivit Agerpres.Într-o postare pe Telegram, oficialul numit de Moscova în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a susţinut că „motivul pentru bombardamente îl constituie intenţia deliberată a conducerii de la Kiev de a împiedica misiunea AIEA”.

Vizita delegaţiei AIEA la centrala nucleară Zaporojie este programată să aibă loc în această săptămână, pe fondul temerilor că bombardamentele asupra centralei ar putea duce la un dezastru nuclear.

Potrivit lui Rogov, două bombe au explodat lângă o clădire de depozitare a combustibilului uzat de la centrală. Agenţia Reuters nu a putut verifica autenticitatea acestei informaţii.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc în mod repetat de atacuri asupra acestei celei mai mari centrale nucleare din Europa, care a fost capturată de forţele armate ruse în martie şi care se află aproape de linia frontului.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.