You are currently viewing O nouă termocentrală va fi vândută – Deputații USR Năsui și Prună au pus ochii pe termoficarea din București

O nouă termocentrală va fi vândută – Deputații USR Năsui și Prună au pus ochii pe termoficarea din București

  • Post author:
  • Post published:mai 31, 2022
  • Post category:ȘTIRI

În timp ce noi ne uităm la război și la variola maimuței, deputații USR Năsui și Prună, alături de consilierii generali USR, i-au transmis primarului general că doresc înlăturarea ”monopolului” și ”deschiderea pieței” pentru termoficarea din București.

Astfel spus, USR dorește vinderea și privatizarea termocentralei din București. Se pare că statul român este incapabil să își gestioneze resursele, fiind nevoie de o mână străină pentru aceste lucruri.

USR controlează Compania Municipală Termoenergetica București S.A. prin 3 consilieri generali, membri majoritari în Adunarea Generală a Acționarilor, aceasta fiind responsabilă de ”buna funcționare” a termoficării din Capitală. În acest context, miercuri 11 mai, USR l-a convocat pe primarul general la o întâlnire în care i-a trasat sarcinile în ceea ce privește viitorul serviciului de termoficare și al Companiei Termoenergetica.

Deputatul USR de București, Cristina Prună, autointitulată specialistă în energie, i-a transmis lui Nicușor Dan că este obligatorie ”diversificarea surselor de producere, distribuție și furnizare de agent termic”.

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei, a explicat că bucureștenii sunt ”prizonieri ai sistemului”, a criticat monopolul Termoenergetica și i-a arătat primarului ce e de făcut: ”să deschidem piața astfel încât oamenii să aibă alternative”.

În traducere liberă, așa-zisa dezbatere, în care primarul general și-a primit foaia de parcurs, este primul pas către distrugerea Termoenergetica și privatizarea termoficării din București. Miza este bugetul anual de peste 2,5 miliarde de lei, peste 500.000 de locuințe racordate la serviciul public și peste 1.200.000 de bucureșteni dependenți de serviciu.

Distribuiți articolul!