ȘTIRI

Obiect misterios descoperit de roverul Perseverance pe Marte

Un obiect misterios a fost descoperit luna aceasta de roverul Perseverance pe Marte. Este vorba despre un mănunchi de sfoară care pare să se fi rupt în timpul aterizării roverului pe planeta roșie, potrivit CNN.

Roverul Perseverance al NASA a surprins o imagine neobișnuită a unui obiect aflat în nisipul roșu de pe Marte. Camera de evitare a pericolelor din stânga față a roverului a realizat la 12 iulie o fotografie a obiectului de culoare deschisă. Oficialii agenției spațiale au anunțat că ei cred că obiectul este o sfoară rămasă de la aterizarea lui Perseverance.

Sfoara ar putea proveni de la rover sau de la modulul care a adus aparatul pe suprafața planetei, a explicat un purtător de cuvânt al misiunii Perseverance de la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California. Perseverance nu fusese anterior în zona în care a fost găsită sfoara, așa că este probabil ca vântul să o fi adus acolo, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În prezent, roverul explorează o deltă antică numită Jezero Crater și caută semne de viață microscopică care ar fi putut exista pe Marte acum miliarde de ani, a precizat purtătorul de cuvânt. Acest crater este locul în care Perseverance a aterizat inițial pe 18 februarie 2021.

Patru zile mai târziu, când Perseverance a revenit în locul unde se afla sfoara, obiectul dispăruse. Aceasta nu este prima dată când roverul a dat peste bucăți de materiale provenite de la coborârea sa pe Marte.

Camerele de luat vederi ale lui Perseverance au surprins o fotografie a unui fragment de folie strălucitoare la mijlocul lunii iunie. Echipa crede că este vorba despre o parte a păturii termice a roverului, un material subțire care reglează temperatura, care ar fi putut să se desprindă în timpul etapei de coborâre.

Echipa roverului de la NASA face mai multe cercetări cu privire la noile resturi și intenționează să facă publice mai multe detalii în cursul acestei săptămâni.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.