ȘTIRI

Opoziția speculează scandalul: moțiune împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ca urmare a presupusului plagiat

Deputații USR și Forța Dreptei au depus, marți, moțiunea simplă „România Educată să fure. Sorin Cîmpeanu face școala de rușine”. Ministrul Educației „este lupul pus paznic la oi de către Klaus Iohannis și susținut de PSD și PNL”, afirmă Ionuț Moșteanu.

Citește și: Sorin Cîmpeanu o toacă pe Emilia Șercan: Cei care mă acuză de plagiat sunt habarniști în domeniul educației

„USR și Forța Dreptei depun moțiune simplă împotriva ministrului Cîmpeanu, moțiune care se numește . Sorin Cîmpeanu trebuia să plece de mult, dar ieri (luni – n.r.) am văzut o nouă investigație de presă care arată că este lupul pus paznic la oi de către Klaus Iohannis și susținut de PSD și PNL. USR și Forța Dreptei depun această moțiune simplă”, spune liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este acuzat de jurnalista Emilia Șercan, că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, întrebat marţi la Arad despre acuzaţiile de plagiat, că aceia care le lansează „sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei” şi că îndrumătorul de lucrări practice pe care şi-a pus semnătura „a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.