ȘTIRI

Pedro Sanchez anunță că Spania va trimite militari în Slovacia şi va suplimenta numărul celor din România

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat marţi că Spania va desfăşura efective militare în Slovacia şi le va suplimenta pe cele din România pentru a consolida flancul estic al NATO, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Sanchez a vorbit despre aceste desfăşurări în declaraţii date ziariştilor la sosirea la summitul de la Vilnius, unde le va comunica oficial celorlalţi lideri din statele NATO această nouă contribuţie spaniolă. Conflictul din Ucraina va fi în centrul summitului, iar premierul spaniol va reitera sprijinul total al Spaniei faţă de această ţară confruntată cu invazia rusă.

Va fi prima dată când Spania trimite militari în Slovacia, în timp ce îi va suplimenta cu un număr încă neprecizat pe cei din România, notează agenţia EFE. Spania a desfăşurat în România un radar al Grupului Mobil de Control Aerian (GRUMOCA), cu circa 40 de militari însărcinaţi cu operarea acestui echipament.

Premierul spaniol va profita de asemenea de summitul de la Vilnius pentru a insista ca NATO să acorde mai multă atenţie flancului sudic al Alianţei.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.