GAZETARII

PENAL. Statuia amplasată de Iohannis în Sibiu stă să cadă: zona este monument istoric

Klaus Iohannis a ținut să arate cine sunt stăpânii în România și așa a comandat și s-a executat o statuie a baronului Bruckenthal, cel care a condus Transilvania în timpul răscoalei țărănești conduse de Horia, Cloșca și Crișan.

Acest baron pus de austrieci este simbolul greilor ani de ocupație a Ardealului. El a făcut mult bine pentru ocupanți și foarte mult rău pentru țăranii români, o bună parte din ei iobagi. În acele vremuri, sub acest guvernator, românii erau tratați prescum sclavii, de aici venind și apriga răscoală iscată la acel moment.

Amplasarea statuii în centrul orașului nu a creat doar nemulțumiri, dar procurorii se pregătesc deja să deschidă un dosar penal.

Centrul Sibiului este monument istoric, acolo nu se pot executa lucrări care să afecteze caracterul de monument, respectiv românii trebuie să simtă spiritul epocii, nu spiritul indus astăzi de epoca de atunci, la comanda lui Klaus Iohannis.

În acea epocă acest guvernator a fost un criminal de români și acest lucru așa trebuie să rămână. Eventual poate lângă statuie ar trebui să montăm roata cu care românii erau schingiuiți, ca să se reflecte spiritul corect al epocii, dorința românilor de a ieși de sub ocupație diabolică austriacă.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.