ȘTIRI

Penalii Chirica și Alexe, preferați de ieșeni – Românii și justiția i-au iertat

Numărătorile paralele ale partidelor politice îi arată câştigători pe primarul Mihai Chirica şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, în urma alegerilor locale desfăşurare pe 9 iunie în municipiul Iaşi şi în judeţ.

Astfel, după numărătoarea a 90% din voturi, Mihai Chirica a primit 32,6% din sufragii, urmat fiind de senatorul USR Marius Bodea, candidatul ADU, cu 25,7% voturi, deputata Cosette Chichirău, cu 14,5% din voturi, liderul PSD Municipiul Iaşi, Bogdan Balanişcu – 13,7% şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru (AUR) – 9%.

La preşedinţia Consiliului Judeţean, rezultatele parţiale după numărarea a 86% voturi arată că actualul preşedinte CJ Costel Alexe are 34,3%, principalul său contracandidat social-democratul Bogdan Cojocaru are 32,1%, Petru Movilă (PMP) – 13,3%, Marius Ostaficiuc (AUR) – 9,2%.

La nivelul judeţului Iaşi prezenţa la vot pentru alegerile locale a fost de 41,02%. În municipiul Iaşi a fost înregistrată o prezenţă de 34,67%, respectiv 118.849 alegători din cele 322.580 persoane înscrise pe listele permanente, iar pe listele suplimentare au votat 3.211 persoane.

Cei mai mulţi votanţi sunt incluşi în categoria 45-64%, urmaţi fiind de persoanele de peste 65 de ani şi categoria 35-44 ani.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.