ȘTIRI

Planul Iranului: furnizarea de drone pentru Rusia

Iranul plănuiește să furnizeze Rusiei sute de drone cu capacitate de armament pentru a fi folosite în Ucraina, potrivit unui înalt oficial american, transmite The Guardian. 

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, a declarat că informațiile primite de SUA susțin opiniile potrivit cărora bombardamentele intense ale Rusiei în Ucraina, care au determinat-o să își consolideze câștigurile în estul țării în ultimele săptămâni, „au un cost pentru susținerea propriilor sale arme”.

„Guvernul iranian se pregătește să furnizeze Rusiei până la câteva sute de UAV-uri [vehicule aeriene fără pilot], inclusiv UAV-uri capabile să transporte arme, într-un calendar accelerat”, a declarat Sullivan.

„Informațiile noastre indică, de asemenea, că Iranul se pregătește să antreneze forțele rusești pentru a utiliza aceste UAV-uri, cu sesiuni inițiale de antrenament programate să înceapă la începutul lunii iulie”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.