Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
ȘTIRI

Polițiștii îl acuză pe Bode: Uniformele noi sunt de proastă calitate! Pantofi la 250 de lei costă 100 de lei pe piață

Noile uniforme pentru polițiști achiziționate de Poliția Română sunt de proastă calitate și au costat foarte mulți bani, se plâng sindicatele. 2.500 de lei a costat o uniformă, iar materialul este de calitate, răspunde purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica a spus, la Europa FM, că polițiștii nu au fost consultați în privința acestor uniforme care au fost deja prezentate presei:

„Când vorbim de proastă calitate ne raportăm la calitatea materialelor și la prețurile la care acestea au fost achiziționate. Pantofi de vară, de piele, au fost achiziționați la peste 250 de lei în condițiile în care un astfel de model se regăsește pe piață chiar și la 100 de lei la liber, fără să vorbim de 100.000 de bucăți. Noi avem o uniformă veche de 20 de ani, era foarte simplu să luăm acele repere de uniformă, mă refer aici și la materialele folosite de către celelalte poliții europene pentru că acele informații erau publice și am fi avut astfel o uniformă care să răspundă nevoilor polițiștilor din stradă.”

Unii polițiști vor purta uniformele noi, alții pe cele vechi

Cosmin Andreica a menționat că noile uniforme ar fi trebuit să ajungă deja la polițiști, însă din cauza întârzierilor la licitație și a licitațiilor anulate, achizițiile se vor face până la sfârșitul anului 2024:

„Din păcate nu le vom avea foarte repede în stradă, teoretic conform ordinului ministrului acestea vor fi achiziționate până în decembrie 2024, ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă vom avea polițiști cu uniformă hibridă pe stradă pentru că vom avea și vechea uniformă și vechea uniformă. E important de precizat că există sincope în aprovizionarea cu noua uniformă pentru că vechea uniformă nu există, noua uniformă nu a fost încă achiziționată și deja există plângeri din partea colegilor că nu mai au echipamentul necesar pentru a ieși în stradă.”

Noile uniforme au ajuns deja la proaspeții absolvenți ai Academiei de Poliție repartizați la noile locuri de muncă. Ceilalți vor mai avea de așteptat până la finalizarea achizițiilor.

Poliția Română menționează că nu vor mai exista uniforme diferite pentru polițiștii care își desfășoară activitatea în stradă: polițiștii rutieri, cei de la ordinea publică și transporturi vor purta același echipament.