ȘTIRI

Președintele Bulgariei îl atacă pe Zelenski: „Insistă cu acest război dar cere permanent ajutor de la alţii, iar factura o decontăm noi”

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, spune că prețul prelungirii conflictului din Ucraina este plătit de întreaga Europă. Mai mult, președintele afirmă că, conflictul se adâncește și este un risc pentru întregul continent.

Iată ce a declarat acesta: „Ucraina insistă să poarte acest război, dar trebuie să fie clar că toată Europa plătește factura. Și acest război are multe dimensiuni. O spun din nou: nu este doar militar. Are o dimensiune economică, socială și politică. Reprezintă un risc pentru toată Europa”

Radev i-a criticat pe liderii guvernului de la Sofia pentru felul în care gestionează relația Bulgariei cu acest război.

El a criticat și decizia Parlamentului sofiot de a trimite în Ucraina toate transportoarele blindate din depozitele ministerului de interne.

În același registru, președintele Bulgariei a cerut comunității internaționale să se implice în găsirea unei soluții pașnice la conflictul din Ucraina.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.