GAZETARII

Prețurile la benzină și motorină nu au scăzut. Românii sunt cuprinși de disperare. Monopolul distruge țara

Prețurile la motorină și benzină nu au scăzut încă, asta deși guvernul anunța cu mare fast că va ajuta pe români oferindu-le 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil.

Românii s-au simțit ofensați de varianta oferită.

Soluția însă nu rezolvă absolut nimic, prin compensare doar se garantează prețurile mari de la pompă.

Românii nu vor vedea că prețurile sunt puțin mai mari, însă în realitate tot ei vor plăti. Practic compensarea ajută companiile din industria petrolieră să nu scadă real prețurile, ele vor fi interesate să se folosească de această compensare.

PSD și PNL dovedesc că nu sunt capabile să guverneze România, nu mai au soluții. Ultimii 32 de ani arată că statul PSD-PNL este un stat falimentar.

În Germania s-au adoptat alte forme de ajutor care să ducă la scăderea reală a cererii și în acest fel prețul să se regleze în mod automat.

Există un monopol global asupra producției de benzină și motorină, 10% din companii controlează 90% din producție și distribuție.

În aceste condiții statele lumii sunt sechestrate de interesele acestor mari companii.

Rusia, SUA și Statele Arabe au rezerve importante de hidrocarburi, dețin rafinării proprii și rețele de distribuție. Datorită acestui lucru prețul este unul controlat. Nu a fost nevoie să se impună nimic. România și-a vândut toată industria petrolieră și astăzi suntem la mâna companiilor austriece, rusești și maghiare. România nu mai deține absolut nimic din această industrie care în 1989 exporta produse de miliarde de euro.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.