ȘTIRI

Primul greu al PSD care vorbește despre ruperea coaliției cu PNL

În momentul în care PNL ar demonstra că nu este un partener corect și nu ia decizii în favoarea românilor, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care PSD spune: „domnule, așa nu putem să mergem înainte”, declară la RFI vicepreședintele social-democrat Gabriel Zetea.

Întrebat dacă în opinia sa, coaliția PSD-PNL-UDMR va exista până la alegerile din 2024, Gabriel Zetea a răspuns afirmativ.

„Da, va exista. PSD și-a propus să intre la guvernare și a acceptat să intre la guvernare într-un moment extrem de dificil pentru România. Era și un moment extrem de dificil pentru PNL, dacă vă aduceți aminte, la finalul anului trecut, cota de încredere pe care o avea PNL. Ei, uite că intrarea PSD la guvernare a generat stabilitate, pentru că pe lângă crizele economice, sanitare, peste care trecea România, o criză politică nu ar fi făcut decât să pună paie pe foc. Ne-am asumat în acel moment că nu vom fi un partid de Opoziție care să stea deoparte și să critice, fără să-și asume rezolvarea problemelor, chiar dacă asta înseamnă și costuri electorale. Vom merge împreună până în 2024, pentru că PSD este un partener loial, de cuvânt, în special față de români”, afirmă Zetea, informează Mediafax.

Social-democratul a fost întrebat în ce condiții PSD ar rupe coaliția de guvernare.

„Păi, nu este scos din calcul nici un scenariu, pentru că până la urmă, viața politică evoluează în fiecare zi. În momentul în care PNL ar demonstra că nu este un partener corect, loial și nu ia decizii în favoarea românilor, a celor mai mulți români, a milioanelor de români, de exemplu, în domeniul energiei, care sunt extrem de afectați de prețurile acestea foarte mari și nesustenabile pentru buzunarul fiecăruia și ia decizii în favoarea unui grup restrâns de societăți comerciale care le generează profit, asta poate să fie unul dintre motivele pentru care PSD spune: domnule, așa nu putem să mergem înainte. Loialitatea noastră, a guvernării, nu poate să fie pentru niște profitori, pentru niște speculanți, ci loialitatea trebuie să fie îndreptată înspre români”, menționează vicepreședintele PSD.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.