GAZETARII

Profituri colosale la OMV și LukOil, principalii beneficiari ai prețurilor mari la benzină și motorină. Vorbim de sute de milioane scoși din țară

România nu finanțează doar Austria ci și războiul din Ucraina și acest lucru nu doar prin importurile mari din Rusia ci și prin rafinăria pe care LukOil o deține în țara noastră.

OMV și LukOil sunt cei doi producători de combustibili din România. Vorbim de cele mai mari rafinării din cele 3 care mai există astăzi în România. Ele sunt amplasate lângă Ploiești.

Industria de combustibili din România este de aproape 15 miliarde de euro. Din această sumă o treime reprezintă importuri, cele mai multe din Rusia(luăm de acolo combustibili de aproape 2 miliarde de euro).

OMV și LukOil dețin astăzi 80% din capacitățile de producție din România. Statul român sau românii nu mai dețin absolut nimic.

Numai în ultimele 12 luni OMV a obținut profituri așa de mare că a dus dividende în Austria de aproape jumătate de miliard de euro.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.