GAZETARII

PSD copiază măsurile salvatoare ale lui Cîțu. Amânarea ratelor la bănci, un fiasco pentru români

PSD copiază măsurile salvatoare ale lui Cîțu. Amânarea ratelor la bănci este dintre propunerile Guvernului Cîțu, pe care liderul PSD, Marcel Ciolacu o critica în 2020, când o considera drept un câștig pentru bănci. Acum, la doi ani de la acel moment, consideră că amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni reprezintă un „sprijin pentru România”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat, după deciziile din coaliția de guvernare legate de pensii, salarii, rate la bănci și angajări la stat, că pentru prima oară „administrația centrală strânge cureaua, nu populația”:

Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Despre creșterea salariilor bugetarilor: „Era o restanță a noastră cauzata de pandemie, ținând cont ca pe primul trimestru avem cea mai mare creștere economică și cumva trebuia să găsim o soluție sa transferam creșterea economica sa se vadă și în buzunarele romanilor”.

Despre ajutorul care va fi primit de pensionari: ”Se referă la aproape 3,5 milioane de pensionari. Este o măsură complementară față de cea cu voucherele”.

„Am mai luat și măsuri în oglindă, de reducere a cheltuielilor. De fapt e o reanalizare a cheltuielilor în interiorul fiecărui minister. Pentru prima oara administrația centrala strânge cureaua și nu populația. Toți acești bani se vor întoarce în economie prin consum”, a mai declarat Ciolacu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.