GAZETARII

PSD și PNL au cheltuit 1 miliard de lei doar cu pensiile speciale. Și asta într-o singură lună

Tandemul PSD și PNL vien cu noi propuneri de taxe și impozite pentru cetățenii de rând și antreprenorii locali ca să acopere deficitul de la buget. Deși cele mai mari sume merg către pensiile speciale – valoare care a atins un record în luna iulie: 1 miliard de lei, nici Nicolae Ciucă și nici Marcel Ciolacu nu vorbesc despre impozitarea acestor indemnizații nesimțite sau, și mai bine despre eliminarea lor.

Numai anul acesta pensiile speciale ne vor costa 12 miliarde de lei!

Potrivit platformei Open Buget, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va plăti, prin propia casă de pensii, o sumă total de 5,144 miliarde de lei, pensiile foştilor militari plătite prin casa de pensii a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) însumând 4,4 miliarde de lei, cei aproape 9.500 plătiţi de Casa Naţională de Pensii Publice încasând alţi 1,4 miliarde de lei, iar foştii angajaţi ai SRI doar 821,11 milioane de lei.

PSD și PNL au respins pe bandă rulantă orice proiect de lege care viza eliminarea pensiilor speciale.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.