GAZETARII

PSD și PNL mimează negocierile ca să îl țină pe Cîțu premier

România este fără de guvern iar PSD și PNL mimează negocierile că ar putea guverna împreună.

Până la acest moment însă nu a fost lansat nici un nume clar în spațiul public. Se spune că ar fi unul iar dacă nu celălalt. Partidele ar trebui să numească premierul prin rotație, azi de la PSD, apoi de la PNL.

Nu s-au pronunțat nume dar fiecare își revendică prima guvernare, apoi statul pe tușă. Dar nu există încredere: azi ar putea guverna, dar mâine nu se știe dacă ar mai da locul.

PSD l-ar vrea pe Marcel Ciolacu în fruntea României, dar Ciolacu este tractorist și nu premier, oare este bine să punem acolo personaje care toată viața au purtat sacoșele altora? Parcă România nu e chiar un tractor, ar trebui ceva mai bun.

Pe de cealaltă parte avem pe Florin Cîțu, dar el tocmai a fost dat jos. Constituția nu i-ar permite să fie tot el premier, deși ar vrea să fie.

Partidele mimează dar nimic nu este clar: se trage de timp ca Florinel să mai stea puțin pe la conducerea României, suficient cât să se voteze noul buget.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.