ȘTIRI

PSD+PNL jefuiesc micile afaceri. Antreprenor Român: Taxele PSD-iste sunt nesimțite

În actualul climat economic, românii sunt consternați de jaful numit de PSD creșterea taxelor și perpetuarea birocrației asfixiante.

Un antreprenor din București, Ion Popescu, spun că taxele „PSD-iste” sunt „nesimțite” și că acestea amenință supraviețuirea micilor întreprinderi.

Popescu, proprietarul unei rețele de cafenele din București, spune că taxele sunt „nesustenabile” și că noile reglementări, implementate de PSD, au transformat spiritul antreprenorial într-un sport extrem: „Suntem striviți sub povara unei noi taxe după alta”, spune Popescu. „Este practic imposibil să lansezi și să dezvolți o mică afacere în acest mediu. Crearea de locuri de muncă și contribuția la economie ar trebui încurajate, nu pedepsite.”

În ultimii ani, PSD a impus o serie de noi taxe și tarife care, potrivit multor antreprenori și experți economici, îngreunează afacerile mici și mijlocii. Acestea includ taxe majorate pentru autorizare, taxe de mediu crescute și cerințe de raportare și conformitate mai stricte, care aduc cu sine costuri administrative suplimentare.

„Nu este doar despre taxe”, spune Popescu. „Este vorba despre o atitudine față de antreprenori și afaceri. Noi, antreprenorii, dorim să dezvoltăm o economie sănătoasă și să creăm locuri de muncă. Dar politica PSD ne împiedică să facem acest lucru.”

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.