GAZETARII

Putin încă râde – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu îi cere ca exportul cerealelor ucrainene să fie reluat imediat

Aurescu a uitat să spună că România nu are politică externă și nu contează pe plan internațional. Probabil încă râde Vladimir Putin după ce a citit declarația ministrului Afacerilor de Externe. Bogdan Aurescu a condamnat suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind implementarea transportului de cerealele prin Marea Neagră şi a adăugat că Iniţiativa trebuie imediat reluată, pentru că este pusă în pericol securitatea alimentară la nivel mondial.

„Condamn suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind implementarea transportului de cerealele prin Marea Neagră. Acest lucru ar putea alimenta insecuritatea alimentară la nivel mondial. Aplicarea Iniţiativei trebuie reluată imediat. România va continua să faciliteze tranzitul cererealelor din Ucraina, fiind deja transportate 5,8 milioane până acum”, a scris Bogdan Aurescu, duminică pe Twitter.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs susţinut sâmbătă, că Rusia a început din septembrie să agraveze criza alimentară mondială, blocând navele de pe “coridorul cerealelor”. Şi preşedintele american Joe Biden a denunţat drept „scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.