ȘTIRI

Rareș Bogdan insistă: „PNL va avea un scor politic de 30% după alegerile comasat”

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune la RFI că e convins că partidul său va avea un scor politic de 30% după alegerile comasate din 9 iunie. El recunoaște pe de altă parte că în unele orașe, liberalii sunt foarte critici cu social-democrații: ”În anumite locuri există o scăpare a piciorului, o poziționare mai dură, mai radicală”.

În unele județe, liberalii au un discurs foarte dur la adresa PSD în campania pentru alegerile din 9 iunie. Întrebat dacă aceasta este o strategie prin care PNL încearcă să arate electoratului liberal că nu a devenit remorca PSD, Rareș Bogdan a replicat: ”Remorca PSD-ului a devenit doar în mintea unor analiști, care ne dădeau la 12% și care acum nu mai știu cum să scoată capul că PNL nu mai e în nici un sondaj sub 25%”.

Eurodeputatul susține că PNL se va apropia de 30%: ”Voi intra (după seara alegerilor-n.r.) în toate talk-show-urile, în toate emisiunile, timp de trei zile voi fi peste tot, pentru că văd prognozele, văd vibe-ul, văd exact ce se întâmplă, să-i văd, pentru că-i știu pe toți și mi-s dragi, chiar vorbesc de argumente, nu în alt fel, vreau să le văd fața și vreau să le văd perorațiile și vreau să le văd analizele și vreau să le văd explicațiile, în momentul în care PNL se va apropia de 30%, cum vor justifica prostiile pe care le ziceau acum șase luni sau un an de zile, când ne spuneau cum PNL se duce la o singură cifră, cum PNL e distrus, cum PNL nu are nici o șansă, cum PNL dacă face 14%, poate să fie fericit”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.