You are currently viewing Războiul continuă – Casa Albă a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 37,7 miliarde de dolari pentru Ucraina

Războiul continuă – Casa Albă a cerut Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 37,7 miliarde de dolari pentru Ucraina

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 17, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Casa Albă a cerut marți Congresului să aprobe un ajutor suplimentar de 37,7 miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul invaziei Rusiei, o solicitare care vine înainte atât de termenul limită de finanțare guvernamentală, cât și de așteptata trecere a Camerei Deputaților sub control republican.

Administrația Biden cere Congresului să autorizeze un ajutor de 21,7 miliarde de dolari pentru apărare, pentru a continua să furnizeze echipamente Ucrainei și pentru a reface stocurile Departamentului Apărării. De asemenea, solicită 14,5 miliarde de dolari pentru sprijin bugetar direct pentru Ucraina, investiții critice în timp de război și asistență de securitate, precum și pentru a consolida securitatea alimentară globală și a oferi asistență umanitară.

n plus, 626 de milioane de dolari ar urma să fie alocate pentru furnizarea de sprijin pentru securitatea nucleară a Ucrainei și pentru modernizarea Rezervei strategice de petrol pentru a reduce costurile interne ale energiei și pentru a asigura accesul durabil la resursele energetice. Iar 900 de milioane de dolari ar urma să ajute la asistența medicală și la serviciile de sprijin pentru ucraineni.

Noile sume ar urma să fie „pentru a se asigura că Ucraina are fondurile, armele și sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra”, a declarat marți un oficial al administrației pentru reporteri, atunci când a prezentat în avans cererea.

Aceasta s-ar adăuga la cele aproape 19 miliarde de dolari pe care SUA le-au oferit Ucrainei sub formă de asistență militară de la invazia pe scară largă a Rusiei în februarie.

Oficialul a precizat că trei sferturi din finanțarea acordată Ucrainei de către Congres a fost deja dispersată și că aceasta a fost întotdeauna destinată să dureze doar până la sfârșitul anului. Între timp, Congresul are termen până la 16 decembrie pentru a conveni asupra unor noi niveluri de finanțare pentru a evita o închidere a guvernului american.

Distribuiți articolul!