GAZETARIIOPINII

Replică. Sorin Lavric dovadă de patriotism: Gafencu și Vulcănescu sunt martiri

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a fost criticat, luni, în Parlament, de către deputatul Silviu Vexler de la Federația Comunităților Evreiești din România (FCER) pentru recentele declarații politice despre Valeriu Gafencu și Mircea Vulcănescu.

Sunt o rușine la adresa României, a spus deputatul Silviu Vexler. Mircea Vulcănescu este criminal de război, a adăugat Vexler. Faptul că un senator al României îl evocă cu patos pe un om care este criminal de război este o rușine la adresa României, a spus Vexler.

În replică, senatorul Sorin Lavric a subliniat că nu se dezice de ceea ce a spus despre Valeriu Gafencu sau Mircea Vulcănescu și că va continua să evoce martirii și eroii care s-au opus comunismului.

„Nu voi înceta să vorbesc cu venerație despre martiri, despre eroi și despre acei deținuți politici a căror singură vină este că s-au opus comunismului.

Îmi vine să-l întreb pe domnul Vexler, nu vă supărați, cine a adus comunismul în România? Îmi răspundeți dumneavoastră sau vă spun eu?

Dacă aveți acribia detaliilor cronologice în privința represaliilor la care au fost supuși evreii sub regimul lui Antonescu, de ce nu vorbiți de atentatul cu bombă din Senatului României, în 8 august 1920, săvîrșit de un comando alcătuit din trei evrei bolșevici?

Pe 8 august 1920 nu era picior de legionar în țara asta. Dumneavoastră aveți o obsesie cu  legionarii și dacă cineva vorbește despre Gafencu sau despre Vulcănescu recurgeți la același tertip atât de facil, al stigmatizării, fascist, legionar, etc. Iertați-mă, nimeni nu vă mai ia în serios.

Nu mă dezic o iotă de ce am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu și voi continua să-i omaginez.

Nu uitați că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declarații politice, iar dumneavoastră în calitate de deputat știți că un deputat nu trebuie să dea socoteală pentru declarațiile lui politice.

Nimeni nu poate să-l tragă la răspundere. Și atunci de ce dumneavpstră, deputat, veniți în Senatul României, să mă trageți pe mine de urechi? Că vorbesc despre Vulcănescu?

Nimeni nu o face, nici președintele Statului român, nici doamna președinte a Senatului, nimeni. Veniți dumneavoastră să o faceți. Aici e România, nu e fâșia Gaza.

Trebuie să modificați constituția dacă vreți ca senatorul să fie tras la răspundere pentru declarațiile lui politice. Voi continua la fiecare declarație politică să evoc o figură politică legendară care a fost victima regimului comunist.

Și încă o dată vă întreb, cine a adus comunismul în România?”, a spus, luni, în Parlament,  senatorul AUR, Sorin Lavric.

sursa și vedeți video pe: www.rostonline.ro

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.