You are currently viewing Republica Moldova va cere ca România să-i protejeze spațiul aerian: „Neutralitatea nu te apără de rachete”

Republica Moldova va cere ca România să-i protejeze spațiul aerian: „Neutralitatea nu te apără de rachete”

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 22, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Războiul dintre Rusia și Ucraina a făcut primele victime în afara terenului de luptă, după ce o rachetă a omorât doi oameni în Polonia.

Republica Moldova a avut de suferit din cauza rachetelor rusești, iar acum autoritățile sunt în căutarea soluțiilor pentru a proteja spațiul aerian.

În cadrul emisiunii ”Secretele Puterii”, Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a spus că spațiul aerian al Republicii Moldova trebuie apărat, chiar dacă țara și-a declarat neutralitatea în acest război.

„Pot să vă spun că noi am făcut solicitări inclusiv pentru a putea monitoriza spațiul nostru aerian. Am beneficiat de un program al UE în care am primit 40 de milioane de euro pentru securitatea țării. Discutăm cu Ucraina și România. Ei au sisteme mult mai performante. Acele două incidente ne-au demonstrat că neutralitatea nu te apără de rachete. Putem repeta „neutralitate“ până se va face neutru în gură sau în minte. Trebuie să ne apărăm! Noi suntem obligați să ne apărăm spațiul nostru aerian, chiar dacă opoziția va începe a țipa”, a spus Grosu.

În luna octombrie trei rachete rusești lansate asupra Ucrainei au survolat spațiul aerian al Moldovei.

Distribuiți articolul!