GAZETARII

Revoltător. Nicușor Dan lasă tinerele familii fără stimulentul de 1.500 de lei

Revoltător. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, lasă tinerele familii fără stimulentul de 1.500 de lei, bani pe care aceștia ar fi trebuit să îi primească după căsătorie. Edilul a explicat că nu sunt disponibile fonduri deoarece fostul primar Gabriela Firea, care ar fi „cheltuit în avans pe târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei”. 

Se pare că Nicușor Dan dă vina tot pe greaua moștenire în loc să se asigure că tinerele familii primesc stimulentele, ținând cont că acestea apar la nivel oficial, pe site-urile primăriilor. Mai mult decât atât este curios că, deși primăria a făcut economii (ne amintim că n-a avut bani nici măcar de luminițele de sărbători), nu sunt fonduri disponibile pentru aproape niciun proiect.

„În cazul în care fostul primar şi actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoşat de datorii şi că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eşalonând, reeşalonând şi plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât şi pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiţi în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanţa astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit. 

Dacă însă ministrul Firea ţinea cu adevărat la acest proiect, avea şansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, aşa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei şi lider important în PSD, să lanseze la nivel naţional, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu acelaşi cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect şi că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureştenilor”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa oficială de Facebook.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.