ANCHETE

România a cheltuit 1,26 miliarde de euro pentru refugiații ucraineni

Guvernele țărilor europene au cheltuit deja peste 43 de miliarde de euro pentru primirea refugiaților din Ucraina se arată în date livrate de la Institutul de Economie Mondială din Kiel, Germania, difuzate de ministerul Reintegrării din Ucraina, conform publicației Slovoidilo.ua.

Această sumă include plăți în numerar, locuințe, asistență medicală, servicii educaționale, precum și furnizarea de hrană și bunuri de bază pentru refugiați.

Polonia a cheltuit cel mai mult pentru ucraineni – cheltuielile au ajuns la 12 miliarde de euro. Pe locul doi conform acestui indicator e Germania – aproape 11 miliarde de euro.

Republica Cehă (2,94 miliarde de euro), Spania (2,24 miliarde de euro), Franța (2,04 miliarde de euro), România (1,26 miliarde de euro), Elveția (1,16 miliarde de euro) au cheltuit și ele destul de mult pentru refugiații ucraineni în timp ce Italia a cheltuit 1,15 miliarde de euro.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.