ȘTIRI

România are cea mai mică rezervă de gaz pentru iarnă.

Deputatul AUR Viorel Focșa cere reintroducerea pedepsei pentru subminarea economiei naționale, în urma declarației făcute de ministrul Energiei, Virgil Popescu, în care a susținut că iarna ce va veni va fi complicată din cauza rezervelor insuficiente de gaze naturale.

Potrivit informațiilor, Virgil Popescu a precizat că, în acest moment, depozitele de gaze naturale sunt la nivelul de 49% şi estimează că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie. El a menţionat că această ţintă va fi atinsă indiferent dacă intră sau nu gaz rusesc. Ministrul Energiei a mai declarat că nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă.

Deputatul AUR Viorel Focșa a fost de-a dreptul indignat de această declarație și a afirmat că din cauza modului dezastruos în care este gestionat sectorul energetic din România de către Virgil Popescu, ar trebuie reintrodusă pedeapsa pentru subminarea economiei naționale:

„Omul gospodar își face vara sanie și iarna car! Cea mai mică rezervă de gaz pentru iarnă, România! Virgil Popescu nu are interes să le fie bine românilor la iarnă! Mă întreb şi eu, cum este posibil să ai doar 49% acoperite din rezervele pe care tot ei le-au hotărât dar nu face vorbire, respectiv cantitate planificată, când știm bine că spre intrarea în lunile de toamnă va fi și mai greu să ne asigurăm achiziționarea acestor gaze? 49% din ce cantitate domnule ministru?

Alte surse spun că am sta mai rău!! Conform datelor oficiale, doar 39% din rezervoarele de stocare a gazului, în România, sunt pline la această oră. Comparativ, media europeană este de 55%, iar state precum Portugalia sau Polonia au rezerve de peste 90%. Trebuie să luptăm pentru reintroducerea pedepsei pentru subminarea economiei naționale. Totodată, consider ca acest guvern poate fi acuzat de genocid în formă continuată asupra propriului popor”, a transmis deputatul Focșa.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.