GAZETARII

România are prețuri mari la benzină deoarece PSD a dat gratis toate rafinăriile

România avea în 1990 10 rafinării întinse pe tot teritoriul țării. Astăzi doar 4 dintre acestea mai sunt funcționale din care doar 3 mai produc combustibili.

Nici una din rafinăriile din România nu aparține statului român sau poporului român. Aceste rafinării au fost date aproape gratuit către austrieci și ruși. Cele două națiuni dețin aproape 90% din industria petrolieră românească.

Cea mai mare cotă este deținută de austrieci după ce regimul PSD al lui Adrian Năstase a cedat cea mai mare rafinărie din România. Prețul a fost derizoriu în condițiile în care doar prețul terenului valora mai mult decât valoarea propusă de vânzare iar costurile au fost acoperite din produsele vândute și aflate în depozite.

Practic orice român cu tupeu putea cumpăra rafinăria deoarece ea nu a costat nimic decât mult tupeu și bani dați la presă pentru a prezenta frumos lucrurile.

Prețurile din SUA, Rusia sau țările Arabe sunt la jumătate deoarece ei dețin toată industria, de la extragere și până la distribuția la pompă.

Este normal ca popoarele care dețin anumite produse să beneficieze de acest lucru.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.