ȘTIRI

Românii mai au de așteptat – Marcel Ciolacu anunță că se măresc pensiile

Șeful Coaliției PSD/PNL, Marcel Ciolacu, anunță că pensiile românilor ar urma să fie mărite anul viitor. Potrivit cifrelor vehiculate se vorbește despre o indexare cu 10%, adică 100 de lei pentru pensionarul sărac și 1000 de lei pentru pensionarul special cu 10.000 de lei pensie.

„Atât eu cât și premierul vedem această necesitate, ca pensiile să fie majorate. E necesar să mergem în Parlament în luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, e nevoie să avem predictibilitate. Decizia cu cât vor crește pensiile o să fie atât la domnul prim-ministru, cât și la mine și la domnul Kelemen Hunor, co-președinții acestei Coaliții”, a explicat Ciolacu.

„Atât eu cât și premierul vedem această necesitate, ca pensiile să fie majorate. Cred că ar trebui, domnule prim-ministru, să începem discuția și să intrăm cu Legea bugetului în Parlamentul României din luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate și predictibilitate. Atunci, sunt ferm convins că vom veni cu toate aceste lucruri”, a declarat președintele PSD.

La rândul său, premierul Ciucă a precizat că au existat discuții despre posibilitatea de a avea primele date cu privire la bugetul pentru 2023 încă din luna octombrie, astfel încât chiar din noiembrie să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare. 

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.