ȘTIRI

Românii protestează – Guvernul Ciolacu vrea să suplimenteze fondurile pentru refugiații din Ucraina

Guvernul vrea să suplimenteze fondurile pentru refugiații din Ucraina și, în acest sens, va redirecționa sume importante de bani de la programe destinate dezvoltării României.

Camera Deputaților a adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege – PL-x nr. 641/2023 – prin care se alocă încă 400 de milioane de euro pentru sprijinul refugiaților din Ucraina.

Deputații Alianței pentru Unirea Românilor au criticat dur această inițiativă, în contextul în care Guvernul susține că nu are bani pentru creșterea salariilor anumitor categorii de angajații din instituțiile publice și nici pentru sprijinirea familiilor din mediul rural, după cum a subliniat Dan Tanasă.

Ca întotdeauna, românii sunt pe ultimul loc, guvernanții au bani doar pentru refugiații care se plimbă în mașini de lux. Oricând li se cere să mărească salariile, reprezentanții PSD și PNL nu pot decât să spună că nu au bani. De aici putem trage o singură concluzie: prioritatea actualei guvernări nu este bunăstarea românilor, pentru că, iată, s-au alocat peste 2,6 miliarde de euro, doar pentru acești refugiați.

„Atunci când le spuneți angajaților din instituții că nu aveți bani să le măriți salariile, să le spuneți că dăm ucrainenilor 2,6 miliarde de euro. Atunci când le spuneți polițiștilor că nu aveți cum să le aduceți salariile la zi, să țineți minte să le spuneți că n-avem să vă aducem salariile la zi, dar avem să le dăm ucrainenilor care se plimbă cu Tesla prin România 2,6 miliarde de euro.

Când nu aveți bani pentru bibliotecari, când nu aveți bani pentru personalul auxiliar din unitățile spitalicești, să le spuneți că nu aveți bani pentru ei să le măriți salariile, dar dați peste 2,6. miliarde de euro refugiaților. Atunci când le spuneți familiilor din mediul rural, multe dintre ele cu copiii care nu au ce mânca și, evident, vă aduceți aminte de ei doar în campanii electorale, să le spuneți că nu aveți bani pentru ei, dar ați dat deja peste 2,6 miliarde de euro refugiaților din Ucraina care se plimbă prin România cu Tesla și cu Toyota”, a declarat Dan Tanasă.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.