ANCHETEOPINIIȘTIRI

Rusia urmărește anexarea portului Constanța prin companii paravan din Olanda. Cîțu e marionetă

Da, ați auzit foarte bine. Rusia stă cu ochii pe unul din cele mai importante active românești, dacă nu cel mai important: accesul la Marea Neagră a României.

Dacă în Crimeea anexarea s-a putut face cu ceva trupe militare, la București este nevoie de mai puțin: trădătorii se găsesc prin toate partidele politice.

Așa că s-a gândit maestrul Putin la o strategie prin care să ia blocului NATO principalul acces la Marea Neagră.

Prin intermediul unor companii paravan deschise în Olanda gașca de la Moscova urmărește să cumpere portul Constanța, nu de alta dar Cîțu l-a scos la vânzare.

Au mai cumpărat rușii și industria metalurgică și în maxim 12 luni a fost pusă pe butuci, dezmembrată și transportată în Rusia la fier topit.

Ce a făcut România ca să recupereze paguba? Nimic. Au plătit rușii ceva atunci? Absolut deloc deoarece companiile au fost ulterior falimentate.

Ce va face guvernul Cîțu? Va scoate la vânzarea portul Constanța deși peste 90% dintre români se opun acestui lucru. Dar cui îi mai pasă de români și că o nouă țeapă se pregătește? Iei câteva milioane de euro și dai la schimb active de miliarde de euro: asta înseamnă să fii prost și trădător.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.