ȘTIRI

Sancțiunile nu au avut efect – Ursula von der Leyen vrea să negocieze cu Vladimir Putin pe tema crizei alimentare

După sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și confiscarea averilor anumitor persoane apropiate de Vladimir Putin, Ursula von der Leyen susține că este gata să negocieze cu Rusia pe tema crizei alimentare.

Ursula von der Leyen a denunţat blocada impusă de Forţele Navale ruse asupra porturilor ucrainene de la Marea Azov şi Marea Neagră. „În Ucraina ocupată de Rusia, armata Kremlinului confiscă cerealele şi utilajele agricole”, a afirmat Ursula von der Leyen în discursul rostit marţi la Forumul Economic de la Davos, acuzând Moscova că utilizează alimentele şi energia ca arme.

„Rusia utilizează alimentele pentru a exercita presiuni, pentru a face demonstraţie de forţă. Trebuie să încercăm să negociem cu Rusia pentru a obţine posibilitatea reluării exporturilor de grâu din Ucraina”, a subliniat Ursula von der Leyen

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.