You are currently viewing Șantaj din partea Ursulei von der Leyen: „Polonia nu va primi bani europeni până când nu va efectua reforma în justiție”

Șantaj din partea Ursulei von der Leyen: „Polonia nu va primi bani europeni până când nu va efectua reforma în justiție”

  • Post author:
  • Post published:iunie 2, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Polonia nu va primi bani din planul de relansare economică post-COVID, în sumă totală de 35,4 miliarde de euro, decât dacă efectuează reforme în justiţie, a declarat joi, la Varşovia, preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, relatează Agerpres, conform AFP.

Aprobarea de către UE, miercuri, a PNRR-ului polonez, a fost „importantă”, dar nu este vorba decât despre „o primă etapă, pentru că banii vor fi vărsaţi când reformele vor fi aplicate”, a declarat ea.

„Aprobarea acestui plan este legată de angajamentele clare ale Poloniei în materie de independenţă a puterii judiciare”, a subliniat ea.

Şefa executivului european a pus trei condiţii pentru planul polonez: actuala cameră disciplinară va fi „suprimată şi înlocuită” de un tribunal independent, regimul disciplinar „trebuie reformat” şi infracţiunile disciplinare controversate „trebuie să fie eliminate”.

Distribuiți articolul!