ȘTIRI

Se mai ciupesc niște bani – Marcel Ciolacu scumpește alimentele bio și panourile fotovoltaice

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul PSD-PNL are în plan majorarea ratei TVA pentru o serie de produse și servicii, printre care și alimentele bio. Măsura, care urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie, vizează o creștere a TVA de la 5% la 9%.

Iată ce a declarat acesta: „În contextul actual, considerăm necesară ajustarea TVA pentru anumite categorii de produse și servicii. Astfel, de la 1 ianuarie, pentru produse precum cele BIO, dar și pentru săli de fitness sau panouri fotovoltaice, TVA va fi majorat de la 5% la 9%”

Decizia vine ca o surpriză pentru mulți, având în vedere popularitatea în creștere a produselor bio și a preocupării pentru un stil de viață sănătos.

Criticii spun că această măsură ar putea să descurajeze consumul de alimente bio și să pună o presiune suplimentară pe consumatorii care optează pentru aceste produse.

De asemenea, majorarea TVA pentru panourile fotovoltaice ar putea fi văzută ca un pas înapoi în contextul eforturilor globale de a promova sursele regenerabile de energie.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.