ȘTIRI

Se prelungește măsura compensării cu 50 de bani/ litru a prețului la carburanți? Premierul Ciucă anunță o analiză

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, despre o prelungire a compensării preţului la carburanţ, că urmează ca în şedinţa de coaliţie de săptămâna viitoare să se ia o decizie, el precizând că vor face o analiză care sunt elementele de evoluţia a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol, pe piaţa internaţională şi în funcţie de aceaste date, vor lua decizia.

Premierul a anunţat că până la finele lunii septembrie Guvernul va lua o decizie pe tema preţului la carburanţi. Despre o prelungire a măsurii plafonării preţului la carburanţi, premierul Nicolae Ciucă a spus că urmează ca în şedinţa de coaliţie de săptămâna viitoare să se ia o decizie.

Şeful Executivului a mai spus că, după cum s-a putut observa, ”această măsură a funcţionat încă de a doua zi după ce au luat decizia respectivă”.

”Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluţia a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol, pe piaţa internaţională şi în funcţie de aceasta, vom lua decizia”, a mai spus şeful Executivului.

Măsura compensării prețului la carburanți cu 50 de bani/ litru a fost adoptată începând cu 1 iulie 2022, pe o perioadă de trei luni. Astfel, măsura ar urma să expire la 1 octombrie. De la 1 decembrie 2022 intră în vigoare și embargoul UE pentru petrol rusesc, ceea ce ar putea duce la o nouă creștere de prețuri.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.