GAZETARII

Simion (AUR): ANAF să înceapă controalele cu Iohannis și restul politicienilor

Conducerea ANAF a transmis că va începe o acțiune de verificare a veniturilor obținute și declarate de cetățenii români și de companiile românești. Dacă se constată că există neconcordanțe, ANAF îi va obliga să plătească 16% impozit, iar în caz contrar va pune sechestru pe bunuri și active. În acest timp, politicienii acumulează averi impresionante din afaceri ilicite și din venituri nedeclarate. Prezent în cadrul unei emisiuni la EVZ Live, președintele AUR George Simion a transmis directorului ANAF să înceapă controlul cu primii oameni în stat și să continue cu restul parlamentarilor – este nevoie ca instituțiile statului să nu mai facă abuz de putere.

„Am auzit în aceste zile amenințări ale directorului ANAF la adresa românilor și companiilor românești. Nu mai au politicienii bani de furat și trimit instituțiile statului spre cei greu încercați .

Ideea o considerăm bună dar numai dacă ANAF începe mai întâi cu directorii de la ANAF și cu inspectori ANAF. Să vedem mai întâi dacă averile lor se pot justifica. Apoi să se ducă inspectorii la președintele Klaus Iohannis ca să verifice cum a făcut acesta 7 case numai din meditații. Și după ce termină cu președintele să se ducă ANAF la miniștri, secretari de stat și mai ales la parlamentari. Vreau să vedem mai întâi cum se face acolo curățenie, să fie ei un model” a declarat președintele George Simion.

Liderul AUR s-a referit și la controalele anunțate pentru românii care lucrează în afara României:

„Am mai auzit că ne caută pe Facebook sau pe TikTok, pe la societățile de curierat, să vadă cine a mai trimis colete cu ramburs. Vor să îi verifice pe românii care lucrează afară de unde ai ei banii pe care îi transferă în România. Nu e de ajuns că îi alungă din țară, acum vor să își abandoneze și părinții ” a completat George Simion, președintele AUR.

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat recent că inspectorii Fiscului vor demara din 1 iulie verificări în baza analizelor de risc care au fost deja efectuate şi în urma cărora s-au descoperit sume nedeclarate în valoare de peste 104  miliarde de lei.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.