GAZETARII

Simion prezintă bilanțul coaliției PSD-PNL: În 6 luni de zile au falimentat România

Alianța pentru Unirea Românilor a prezentat, joi, activitatea coaliției PSD-PNL, după 6 luni de guvernare împreună. George Simion a afirmat că principalele „reușite” ale social-democraților sunt negative: PSD a dublat prețurile, au vândut „pe nimic” gazele naturale şi au „înţesat administraţia cu membri de partid”.

„Ambele partide care sunt la guvernământ fac bilanţul celor şase luni de guvernare. Paralel cu prima forţă politică din actuala coaliţie de guvernare, PSD (…) a continuat politica Partidului Naţional Liberal. PSD şi PNL au falimentat România. Am zis că trebuie să existe o voce în opoziţie care să facă un altfel de bilanţ al activităţii PSD, ce a făcut PSD de când este la guvernare”, a afirmat Simion într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului.

Simion a susţinut că social-democraţii, în acest interval de timp, nu au oprit creşterea datoriei publice, „care pentru prima oară în istorie este peste 50% trei luni la rând”, „nu au retezat atitudinile iredentiste” ale partenerilor de la UDMR, nu au tăiat pensiile speciale „nici pentru parlamentari, nici pentru primari”.

Potrivit liderului AUR, de când a venit la guvernare, PSD nu a oprit „inundarea” pieţei româneşti cu produse de import „de o calitate dubioasă”, nu a blocat angajarea la stat, în funcţii de conducere, „a membrilor de partid, nevestelor şi nepoţilor politicenilor”, nu au investit ‘niciun leu’ în infrastructura feroviară, „nici din bani autohtoni, nici europeni”.

În opinia lui Simion, în cele şase luni de la intrarea la guvernare, social-democraţii nu au deblocat Portul Constanţa, „privând exportatorii şi importatorii români de un punct strategic”, nu au preluat în administrarea Romgaz gazele din Marea Neagră, „votarea pe repede înainte a Legii offshore fiind similară cu cedarea Petrom”, nu au luat nicio măsură preventivă pentru „eventualele valuri de pandemie, viitoarele pandemii pregătite”, nu au renegociat PNRR-ul şi „au lipsit mediul rural şi agricultura de şanse de dezvoltare”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.