GAZETARII

Situație unică în România: un procuror tâmpit a dechis un dosar penal pentru un comunicat de presă

Situația din România devine din ce în ce mai tensionată. Pentru prima dată după 1989 un procuror tâmpit a deschis un dosar penal pentru că un partid politic a îndrăznit să trimită un comunicat de presă.

În timpul lui Nicolae Ceaușescu dosarele de poliție politică reprezentau o constantă, dacă nu erai de acord cu regimul atunci erai numai bun de pușcărie.

S-a făcut acest lucru cel mai probabil ca urmare a unor presiuni politice, căci așa se întâmplă când numirile sunt politice.

Este vorba despre partidul AUR și procuratura a ținut să trimită și un comunicat de presă ca să știe toată lumea ce mare realizare a făcut. Sigur că efectul este unul singur și nu cel sperat de mafia din România organizată în partidele politice: nu frica a pus stăpânire pe români ci solidaritatea față de cei care au devenit astăzi ținte.

George Simion, liderul partidululi AUR, a declarat de mai multe ori că aceste partide ticăloase sunt în stare de orice numai ca să țină mâna pe puterea din România, inclusiv să deschidă dosare penale acolo unde ele nu există. Pentru că românii nu mai sunt de acord cu președintele și guvernele sale, se apelează la tot felul de tertipuri, inclusiv la cumpărarea presei cu banii guvernului României.

Președintele Klaus Iohannis simte cum îi scapă din mâini situația din țară și folosește instituțiile statului român în bătălia politică. România este cu adevărat în pragul unei adevărate revoluții.

Cineva a fost certat prin procuratură că nu a acționat până acum ca să deschidă un dosar penal împotriva unui partid politic parlamentar care se exprimă liber dar diferit față de cele ale sistemului. Mult curaj sau nesimțire îi trebuie unui procuror ca să deschidă un dosar penal, chiar și în REM, pentru ceva ce nu există.

În timp ce PSD și PNL delapidează România de peste 32 de ani și zeci de miliarde de euro s-au evaporat, problema procurorilor puși de Klaus Iohannis o reprezintă tocmai un partid politic aflat în opoziție.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.