GAZETARII

SONDAJ. AUR peste PSD, aproape la egalitate, PNL se stabilizează, USR în picaj

SONDAJ. AUR și PSD aproape la egalitate, PNL se stabilizează, USR în picaj.

Conform unui sondaj publicat de către 4media.info dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare poziționarea electoratului față de principalele partide politice ar fi următoarea:

AUR a trecut deja pe prima poziție în intenția de vot cu 30,4%.

PSD se află pe locul 2, foarte aproape de AUR, dar în scădere cu 28,9%.

PNL se stabilizează pe locul 3 cu 17,1%. Spunem că se stabilizează deoarece până acum PNL a scăzut permanent și este prima dată când intră pe un palier de stabilitate electorală, chiar se poate identifica o ușoară creștere.

USR a coborât la 6,2%, disensiunile interne și lipsa unui lider făcând partidul să se prăbușească.

Se poate identifica o radicalizare a votanților antisistem, românii s-au săturat de cei care au condus România în ultimii 32 de ani. AUR nu a făcut alianță cu partidele actuale și nu s-a grăbit să se hrănească din banul public, motiv pentru care este identificat de electorat ca fiind acel partid antisistem , adică partidul care nu este o altă formă a PSD și PNL.

Nici un alt partid politic nu ar mai trece pragul electoral.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.