ȘTIRI

Sondaj îngrijorător – Încrederea ucrainenilor în Zelenski, la cel mai scăzut nivel de la începutul războiului

După doi ani de război cu Rusia, 59% dintre ucraineni au în continuare încredere în preşedintele lor Volodimir Zelenski, însă acest indicator este la cel mai scăzut nivel de la începutul invaziei şi continuă să scadă, potrivit unui sondaj.

Popularitatea lui Zelenski, aflat în funcţie de cinci ani, crescuse imediat după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022, atingând un nivel record de 90% în luna mai a aceluiaşi an, potrivit cifrelor Institutului Internaţional de Sociologie de la Kiev.

Însă această cotă de popularitate a scăzut la 77% în decembrie anul trecut, la 64% în februarie şi la 59% în luna mai, a precizat acest institut într-un comunicat, citând sondajul său realizat la mijlocul lui mai pe un eşantion reprezentativ de peste o mie de persoane.

În paralel, neîncrederea faţă de preşedintele Zelenski a crescut la 36% în luna mai comparativ cu 35% în februarie, 22% în decembrie şi 7% în mai 2022, potrivit comunicatului.

Volodimir Zelenski se confruntă cu numeroase provocări, printre care eşecul contraofensivei de anul trecut, o dezbatere aprinsă asupra mobilizării considerată adesea inechitabilă şi scandaluri de corupţie în rândul înalţilor funcţionari.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.