ȘTIRI

Sorin Grindeanu nu exclude scumpirea biletelor de tren și în 2023: „Urmează o analiză privind costul biletelor de tren”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu nu exclude scumpirea biletelor de tren și în 2023, dar spune că este ultima soluție pe care o vede pentru a acoperi creșterea prețurilor la carburanți și mai ales energie electrică.

Eventuala majorare a tarifelor pentru călătoria cu trenul a fost invocată marți, în Parlament chiar de directorul general CFR Călători care a explicat că ultima factură pentru energia de tracțiune a trenurilor a fost de 42 de milioane de lei, aproape de trei ori mai mult decât factura primită înainte de scumpirea în valuri, de 12 milioane lei.

Într-un interviu la Profit News, Sorin Grindeanu a spus că urmează o analiză privind costul biletelor de tren la sfârșitul anului, iar în Camera Deputaților urmează să se voteze Legea de aprobare a Ordonanței pentru plafonarea prețurilor la energie unde ar putea fi incluse și companii care asigură transport public și transport în comun : CFR Călători, Metrorex sau STB :

,,Am văzut punctul de vedere al directorului (n.r Traian Preoteasa, CFR Călători) spunea că îmi propune acest lucru, eu vreau să văd la finalul anului când se trage linie, înainte de a lua o decizie.

În mod cert, pot să vă spun că facturile la energie au crescut foarte mult nu doar la CFR Călători, ci și la Metrorex. Acum câteva luni, la CFR Călători factura era 12 milioane, ultima a venit de 45, de trei ori mai mult. Majorarea prețurilor este ultima soluție.

Haideți să vedem și când se va discuta Legea pentru aprobarea Ordonanței pe energie în Parlament, prin care s-au plafonat prețurile, vreau să prind și transportul în comun, e vorba și de primării, tramvaie, troleibuze și metrou. Dacă cei de la Finanțe sunt de acord o să includ și CFR Călători, dar și operatorii privați, pentru toată lumea. Camera de decizională” a transmis Grindeanu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.