GAZETARIIOPINII

Specialișii despre ce spune Clotilde Armand: ideea este bună dar nu se poate aplica

Clotilde Armand uită că nu se mai află în campanie electorală și că din poziția de primar al sectorului 1 trebuie să soluționeze problemele orașului și nu să le comenteze.

Prezența activă a acesteia în mediul online, loc în care pare că se ceartă cu toată lumea, nu dă foarte bine, având în vedere că activitatea unui primar trebuie să se desfășoare în viața reală.

Este o vorbă la români: nu îți demoleze casa până nu ai reușit să construiești alta. Cam așa pare că se întâmplă acum prin București, unde demolăm lucruri dar fără a dispune de soluții pentru a lăsa ceva în loc.

Bani are primarul ca să construiască noi școli, dar nu s-a apucat să facă acest lucru. Însă la dat cu părerea despre diverse situații pare să fie cea mai bună. Trebuie identificate terenuri, se obține autorizația de construire și apoi… spor la treabă.

Ultima sa afirmație se referă la transformarea unei clădiri oarecare din București în școală. Specialiștii vin însă și îi dau un răspuns clar: nu orice clădire poate deveni școală.

Iată ce spune Clotilde Armand:

Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală. De exemplu: aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2 (pentru cine nu știe, la școala Pia Brătianu elevii învață în trei schimburi). Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”.

Credem că toți românii sunt de acord cu faptul că acest institut este unul complet inutil și că ar trebui desființat. El a fost realizat numai cu scopul de a mai oferi ceva bani de la bugetul de stat unora care s-au perindat pe la conducerea statului român.

Dar ce spun însă specialiștii despre ideea primarului sectorului 1:

„Intenția este una bună dar nu se poate aplica. Nu orice clădire poate deveni școală sau spital. Fiecare tip de clădire trebuie să îndeplinească anumite condiții precum două case de scară, o anumită lățime a coridoarelor precum și alte 1 000 de condiții similare.

Așa că nu poți lua orice clădire și să faci în ea școală.

Cel mai bine ar fi ca doamna, ce pare de bună intenție, să construiască noi clădiri și care să răspundă condițiilor moderne de securitate, nu de alta dar nu va putea obține în caz contrar autorizațiile de funcționare” a declarat Vasile G., specialist în construcții.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.