GAZETARII

Studenții la medicină, mesaj pentru presă: Nu mai panicați populația! Nu este explozie de cazuri covid

Studenții la medicină, administratori ai paginii „Susținem în continuare Institutul Cantacuzino”, pun la punct jurnaliștii care au început deja să sperie oameni cu fel de fel de titluri exagerate privind „explozia” de noi cazuri covid. În loc să fabrice astfel de articol, aceștia ar trebuie să mai meargă la școală ca să înțeleagă problema.

„Cum era de așteptat, presa o apucă din nou pe lângă realitate. Cele mai recente și prostești titluri sunt: „explozie de cazuri covid”. Pentru un student în anul II sau III, ce sa mai vorbim de un student în anul VI, prostia este evidentă. De ce vor să producă panică? Și cine îi poate înțelege? Mai bine ne-ar spune dacă se poate face un vaccin la Institutul Cantacuzino iar daca s-ar și face, asta chiar ar fi o știre de presă”, se arată într-o postare pe Facebook.

În mesaj este menționat și un exemplu:

Danemarca, 5.833.470 locuitori – 2373 „cazuri” pe 12.07; o fi „explozie”?

România, 18.978.177 locuitori – 4044 „cazuri”. Care cazuri domni jurnaliști? Mergeți la cursurile din anul 2, 3 si 6 și învățați ce e acela un test pozitiv, altul fals pozitiv și ce înseamnă un „caz”.

Sursa: Facebook

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.