ȘTIRI

Surse – Unii USR-iști cer să plece Drulă – Scor foarte prost comparativ cu alegerile trecute

USR, care a candidat la aceste europarlamentare în formula Alianța Dreapta Unită (alături de Forța Dreptei și PMP), va trimite cel mult patru oameni la Bruxelles, în timp ce în țară au pierdut mai multe primării importante.

Elena Lasconi, văzută ca principalul rival, și-a spulberat contracandidații în cursa pentru municipiul Câmpulung.

Uniunea Salvați România este într-o cădere liberă față de 2019. Noua construcție politică realizată alături de PMP și Forța Dreptei pentru alegerile din anul 2024 (Alianța Dreapta Unită) a obținut, conform rezultatelor provizorii 11% din numărul de voturi. În 2019, USR-PLUS reușea să adune 22,36% din voturi, obținând 8 mandate de europarlamentar. F

ie că vor obține 11% sau 12%, cei din ADU vor avea maximum patru europarlamentari, ceea ce înseamnă că în Parlamentul European vor fi trimiși doar Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac și Vlad Botoș.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.