ȘTIRI

Țeapă în stil american – Un tanc Abrams vândut Poloniei costă 24 mil. dolari – Același tanc Abrams vândut României costă 46 milioane dolari

SUA aprobă vânzarea de 54 tancuri Abrams și 12 platforme derivate pentru România pentru 2,53 miliarde de dolari, o sumă aproape de două ori și jumătate mai mare decât a aprobat Parlamentul României pentru această achiziție.

Mașinile de luptă care vor intra în înzestrarea Forțelor Terestre Române vor fi livrate în cea mai modernă versiune a acestui model, ce se află și în dotarea armatei SUA, anunță MApN.

Iată ce a spus ministrul Apărării: „Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii pe care se sprijină securitatea națională și contribuie în mod esențial la consolidarea apărării flancului estic aliat în regiunea Mării Negre”

În ultima perioadă, România a demarat un program de înzestrare a Armatei care cuprinde inclusiv achiziția a 32 de avioane de luptă F-35.

România ar putea deveni al doilea operator al tancului Abrams în Europa, după ce guvernul polonez a semnat în 2022 un acord în valoare de 5 miliarde de dolari pentru achiziţionarea a 250 de tancuri

Ce este foarte interesant este faptul că polonezii cumpără peste 250 de tancuri Abrams M1A2 modernizate și 116 tancuri Abrams M1A1 – Costul? Aproape 6 mld de dolari.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.