GAZETARII

ȚEAPĂ LA F 16. Norvegia a vrut să le caseze dar bișnițarii le-au luat, le vopsesc și le vând României ca noi

Mai țineți minte afacerea cu transformatoarele cumpărate de un politician român de la fier vechi, umplute cu ulei, vopsite și apoi vândute statului român ca și noi? Schema a fost gândită de un așa-zis liberal și anume de către Relu Fenechiu. Banii au fost luați și cheltuiți și România a rămas cu țeapa, chiar dacă ulterior DNA a intervenit și a pus sub urmărire penală și apoi în instanță pe presupusul politician.

Am crezut cu toții că vremurile în care astfel de țepe grosiere se pot desfășura au luat sfârșit. Dar ce să vezi, că nu este așa deloc. Niște băieți deștepți de pe lângă actualul guvern al României, cu știința generalului Ciucă, a lui Florin Câțu și a lui Marcel Ciolacu au lansat o poveste frumoasă despre cum țara noastră, brava armată română se va dota cu 32 de noi aeronave.

Este vorba despre 32 de F16 deținute de Norvegia.

Dar ce să vedem: aceste avioane au aproximativ 40 de ani vechime iar țara din Nordul Europei nu vroia nici mai mult și nici mai puțin decât să le casese, adică să le ducă la fier vechi, să le topească și să facă din ele oțel-beton pentru construcții. Despre acest lucru a aflat rețeaua de crimă organizată care conduce România prin partidele politice și s-au interesat repede despre cum le pot lua la greutatea lor, respectiv la kilogram. Cu toții știm că un kilogram de fier vechi ajunge undeva pe la 1 lei.

Ca să fie siguri că totul este bine s-au gândit la o sumă de vânzare către statul român de vreo jumătate de miliard de euro. Această sumă cuprinde însă și modernizarea, căci așa au numit ei operațiunea de împrospătare vizuală a celor 32 de aeronave ca cel puțin atunci când sunt aduse în România aceastea să fie funcționale.

Acum numai gândiți-vă că România cumpără un produs expirat de vreo 40 de ani. Este ca și cum ai lua o Dacie dinainte de 1989 și ai vrea să faci din el un Duster modern. Binențes că nu vei reuși niciodată și nu vei obține decât o căruță cu motor. Mai gândiți-vă apoi la ce digitalizare există acum, cu tablete inteligente și comenzi dintre cele mai SF și cum arăta acum 40 de ani un bord de avion, când nu exista tehnologia de astăzi. Sigur că am putea pune pe o Dacie veche un smarthphone dar nu va ajuta nimic mașina, va fi doar de design. Cam așa este și cu aceste avioane expirate.

În realitate este vorba despre o țeapă dată românilor de combinatorii de la PNL, sprijiniți din umbră de PSD și de UDMR. USR tace și nu spune nimic, liniștea este una totală.

Românii nu trebuie să permită ca această țeapă să fie dată, ceva necurat este la mijloc, nu se poate admite așa ceva.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.