GAZETARII

ȚEAPĂ. Guvernul va garanta de la bugetul de stat profiturile colosale ale firmelor străine din energie

ȚEAPĂ. Guvernul va garanta de la bugetul de stat profiturile colosale ale firmelor străine din energie.

Despre ce este vorba mai exact: guvernul României a propus o schemă cică de reglementare a pieței de energie, însă în realitate este o schemă de fraudare a statului român de către companiile străine din energie.

În loc să reglementeze profiturile și cheltuielile de distribuiție, guvernul PNL și PSD fixează un tarif ridicat la energie și gaz, dar tot ce este peste acea limită se va suporta de la bugetul de stat, adică banii pentru spitale, școli sau drumuri vor pleca în buzunarele marilor companii străine din domeniul energiei.

România practic garantează companiilor străine că vor obține orice profit își doresc în România și pot cumpăra energie și gaz la orice preț deoarece statul va acoperi diferența. Sigur că nimeni nu va mai fi interesat să cumpere ieftin, toți vor utiliza intermediari pentru a cumpăra scump și a împărți astfel banii obținuți din subvenția publică.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.